Diensten

Diensten

Hieronder leest u in het kort waarvoor u ons kunt inschakelen.

Projectbegeleiding en toezicht:
Gaat u een project ontwikkelen en heeft u tijdelijk of voor het gehele project projectbegeleiding en/of toezicht nodig dan bent u aan het juiste adres. Wij kunnen u, zowel in het voortraject als in de uitvoering, ondersteunen met onze kennis en kunde.

Sloop:
Bij het slopen van een gebouw komt meer kijken dan u denkt. Vóórdat u gaat slopen, moet u het gehele gebouw laten inventariseren op de aanwezigheid van asbest. Dit moet uitgevoerd worden door een gecertificeerd bedrijf en deze moet hiervan een uitgebreide rapportage maken. Met deze rapportage kunt u vervolgens de sloopvergunning bij uw Gemeente aanvragen. Sinds 1 april 2012 is trouwens in de meeste gevallen geen sloopvergunning meer nodig, maar is deze vervangen door een sloopmelding. Intussen moeten alle nutsleidingen van gas, electra, drinkwater, cai en telefoon van het gebouw afgekoppeld worden en moeten de meters verwijderd worden. Dit alles kunnen wij voor u verzorgen, maar wij kunnen ook alleen toezicht houden op de uitvoering van de sloopwerkzaamheden.

Groot- en planmatig onderhoud:
Bij dit onderdeel kunnen wij zowel toezicht houden bij de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden als het gehele voortraject voor u verzorgen. Te denken valt aan de inspecties, inventarisaties, adviezen, kostenramingen en het schrijven van de werkomschrijvingen. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunnen wij ook de informatie en communicatie met de bewoners voor onze rekening nemen.

Renovatie:
Bij renovatie kunnen wij, buiten het houden van toezicht, bijvoorbeeld de bewoners begeleiden bij hun keuze voor bijvoorbeeld tegelwerk, sanitair en keuken. Hiervan kunnen wij per adres voor u een inventarisatie maken welke geschikt is voor de uitvoering.

Verbouwingen:
Bij verbouwingen kunnen wij dezelfde werkzaamheden voor u uitvoeren als bij groot- en planmatig onderhoud. Voor particulieren kunnen wij tevens het hele aanbestedingstraject voor onze rekening nemen.

Nieuwbouw:
Bij nieuwbouw kunnen wij, buiten het houden van toezicht, bijvoorbeeld de bewoners (zowel kopers als huurders) begeleiden bij hun meer- en minderwerkkeuze. Hiervan stellen wij een duidelijke lijst op welke geschikt is voor de uitvoering.

Inspecties en adviezen:
Voor alle denkbare bouwkundige zaken kunnen wij inspecties uitvoeren en hiervan een rapportage of advies leveren.

Probleemoplossingen:
In of aan een gebouw kunnen vervelende problemen zich voordoen, zoals gevellekkages. Al deze zaken kunnen wij voor u onderzoeken en u adviseren hoe dit opgelost kan worden. Wij beschikken tevens over een endoscoopcamera om onderzoek te verrichten op moeilijk bereikbare plaatsen zonder sloopwerk te verrichten.

Opleveringen en woningkeuringen:
Heeft u een (nieuwe) woning gekocht dan kunnen wij voor u de oplevering of de aankoopkeuring voor u verzorgen. Tevens kunnen wij voor u een kostenraming opstellen voor het herstellen van de eventueel geconstateerde gebreken voor zowel de korte als de lange termijn.

EPA adviezen en energielabels:
De media staat er bol van, het besparen op uw energie. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Wij kunnen voor u een maatwerkadvies leveren met energiebesparende maatregelen en eventuele kostenbesparingen. Tevens kunnen wij een indicatie geven van de terugverdientijd van uw investeringen. Met ingang van 1 januari 2015 mag er geen woning meer verkocht worden zonder energielabel. Het indicatief energielabel wordt begin 2015 door de overheid aan particuliere woningeigenaren toegestuurd op basis van het bouwjaar van uw woning. Als dit uitgangspunt niet meer klopt dan kunt u dit aanpassen op een web-applicatie. Dit betekent echter niet dat het energielabel beschikbaar is, het moet nl. nog geregistreerd worden door een erkend deskundige. Wij kunnen u hierbij behulpzaam zijn om dit energielabel te registreren.

Als verhuurder bent u ook verplicht een energielabel te leveren bij een nieuwe verhuring, dit gaat per 1 januari 2015 het energie-index heten, het zgn. nader Voorschrift. Dit energie-index wordt gekoppeld aan het Woning Waardering Systeem (WWS). U bent tevens verplicht om aan de zittende huurders een energielabel te leveren. Doet u dat niet, dan kunnen uw huurders een huurverlaging afdwingen. Tijd dus om uw woningen te laten voorzien van zo’n energielabel. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf om energielabels af te mogen geven en zijn u hierbij graag van dienst.

Prijsopgave:

Wij maken graag een vrijblijvende prijsopgave voor het uitvoeren van bovenvermelde werkzaamheden. Onder het kopje “contacten” kunt u zien hoe u ons kunt bereiken voor het maken van een afspraak.

Begeleiding & toezicht:

 • sloop
 • groot- en planmatig onderhoud
 • renovatie
 • verbouwingen
 • nieuwbouw

Tevens inzetbaar voor:

 • inspecties
 • adviezen
 • probleemoplossingen
 • opleveringen
 • woningkeuringen
 • EPA adviezen
 • afgifte energielabels woningbouw